„Srpska kuhinja je heterogena, a svaki region ima svoje specifičnosti. Hrana nije samo elementarna ljudska potreba ili strateški državni interes već predstavlja i značajnu sponu sa našom tradicijom,
celokupnim kulturnim nasleđem u svim svojim vremenskim i prostornim dimenzijama“ rekla je ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković na otvaranju Sajma etno hrane i pića, koji se održava na Beogradskom sajmu.
Ona je naglasila da pored tradicije i prirodnih prednosti, naši proizvođači poseduju znanje, volju i iskustvo za unapređenje svog poslovanja a da o kvalitetu naše hrane najbolje govori plasman srpskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na svetskom tržištu.
Država će pružiti podršku malim proizvođačima tradicionalnih proizvoda i nastojaće da ih sistemskim merama motiviše da cenama i kvalitetom postanu konkurentni na tržištu, poručila je Bogosavljević Bošković.
U okviru Sajma etno hrane i pića, tradicionalno će biti organizovan bogat stručan i prateći program, biće upriličena izložba rukotvorina a poslednjeg dana sajma i revija torti.
Manifestacija je, pre svega, namenjena distributerima, nabavljačima hotela i trgovinskih lanaca, vlasnicima restorana, trgovinskih radnji, šefovima kuhinja, profesionalnim gastronomima, kupcima iz inostranstva.
Sajam se održava deveti put i trajaće do 29. novembra 2014. godine. Radno vreme sajma je od 10 do 19, a poslednjeg dana manifestacije do 17 časova.