Fito farmacija

LG Seeds
pcelari pregled kosnica

Zahtev za podsticaje za organsko pčelarenje podneti do kraja oktobra

Pčelari koji se bave pčelarenjem po organskim principima imaju pravo na podsticaje po košnici, a prema Pravilniku o korišćenju podsticaja u organskoj stočarskoj proizvodnji po košnici pčela.

logo za organski prizvod

Ko ima pravo na podsticaje?

Pravo na podsticaje ima pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje, pored uslova propisanih zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom koji važi za godinu u kojoj se podnosi zahtev za korišćenje podsticaja.

Visina podsticaja

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 840 dinara po košnici pčela, na osnovu zahteva koji se podnosi Upravi za agrarna plaćanja. Maksimalni iznos podsticaja po korisniku je 1.000.000 dinara.

Kome podneti Zahtev za podsticaje po košnici? 

Zahtev se podnosi za svaku kalendarsku godinu, jedanput godišnje, od 15. april do 31. oktobra tekuće godine, na Obrascu – Zahtev za podsticaje u organskoj stočarskoj proizvodnji po košnici pčela Upravi za agrarna plaćanja na adresu Bulevar kralja Alkesandra 84, 11050 Beograd.


Uz zahtev prilaže se kopija ugovora zaključenog sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom sa rokom važenja za godinu za koju se podnosi zahtev za korišćenje podsticaja

Pravilnik o korišćenju podsticaja u organskoj stočarskoj proizvodnji po košnici pčela

 

Oznake:, , , , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

vino boce

Interfest u Novom Sadu uz vrhunska vina, delikatese, radionice i muziku

Interfest, najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, održaće se od 13. do 15. juna ...
Detaljnije