Poljoprivrednici oslobođeni obaveze fiskalizacije

poljoprivrednici pijaca

Poljoprivrednici koji prodaju svoje voće i povrće na tezgama na pijaci, nisu obveznici fiskalizacije i ne treba da izdaju fiskalni račun.

Oni koji su u obavezi da budu u sistemu fiskalizacije na pijacama su preprodavci, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija. Ministarstvo ukazuje na ovu obavezu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i onemogućavanja nelojalne konkurencije koja zbog takvog načina poslovanja postoji na tržištima.

Predstavnici Ministarstva finansija mesecima unazad su kontinuirano u kontaktu sa onima koji obavljaju delatnost na pijacima, kao i da je deo njih koji se bave preprodajom robe već prijavio poslovni prostor koji se nalazi na pijaci i po tom osnovu ostvario pravo na subvenciju za kupovinu novih fiskalnih uređaja.

Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je najkasnije 30. april 2022. godine i neće biti odlaganja tog roka.

Ministarstvo poziva još jednom sve obveznike fiskalizacije da se prijave za subvencije i da što pre pređu na novi model, te da ne čekaju poslednji rok, koji ističe 30. aprila. Od 1. maja, svi koji su obveznici novog sistema fiskalizacije, moraju da rade po novom sistemu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede