Pad cene kukuruza, otkup pšenice i dalje aktuelan

berza pad

Pad cene kukuruza ispod 16 din/kg. Nije se trgovalo pšenicom i sojom.

Nedelja za nama beleži negativne cenovne trendove. Pad cena je praćen slabim obimom trgovanja na organizovanom robno berzanskom tržištu, saopštila je Produktna berza.

Otkup pšenice za robne rezerve u toku

Otkup pšenice roda 2018. godine, po ceni od 18,00 din/kg sa PDV-om, od strane Republičke direkcije za robne rezerve i dalje je u toku. Svi zainteresovani za otkup pšenice i dalje mogu aplicirati za prodaju elektronskim putem preko „Produktne berze“.

Ukupan promet za ovu nedelju je iznosio 734 tona robe, čija je finansijska vrednost iznosila 12.776.830,00 dinara.

U odnosu na prethodnu sedmicu količinski obim prometa je veći za 4,16 %, dok je finansijska vrednost prometovane robe niža za 23,07 %.

Pad cene kukuruza ispod 16 din/kg

Ove sedmice cena kukuruza je u značajnom padu.

Žutim zrnom se trgovalo u cenovnom opsegu od 15,50 do 16,00 din/kg bez PDV-a, a nedelju pre toga kukuruzom se trgovalo po 16,80 din/kg bez PDV-a.

Ponder cena je iznosila 15,81 din/kg (17,38 din/kg sa PDV-om) što predstavlja cenovni pad od 5,91 % u odnosu na upoređujući podatak iz prethodne nedelje.

Nije se trgovalo pšenicom i sojom

Pšenica ove nedelje beleži odsustvo trgovanja, završetak žetve doneo je zatišje u trgovanju na organizovanom robno berzanskom tržištu.

Soja kao i pšenica beleži odsustvo u trgovanju. Ponude soje po 39,50 din/kg bez PDV-a, nisu pronalazile svoje kupce. Ove nerealizovane ponude soje ukazuju na dalji pad cena ove uljarice.

Raž je trgovana po jedinstvenoj ceni od 15,70 din/kg bez PDV-a (17,27 din/kg sa PDV-om).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede