Otvoreni novi programi za startape iz oblasti poljoprivrede – Prijave do 26. marta

za startape

Otvoreni novi startap programi za preduzetnike i inovatore u oblasti poljoprivrede. Prijave za tri programa otvorene su do 26. marta

EIT Food, vodeći inkubator za inovacije i podsticaje u agrifood-u, otvorio je prijave za tri programa namenjena preduzetnicima i inovatorima u poljoprivrednom sektoru.

Seedbed Incubator namenjen je inovatorima sa idejama koje mogu imati veliki tržišni potencijal. U pitanju program koji traje između 4-6 meseci, i koji za cilj ima ispitivanje tržišta i pružanje podrške u vidu specijalizovanih obuka i mentorstva iz široke EIT mreže eksperata, prenosi sajt IT Industrija.

U okviru inkubatora, odabrani inovatori imaće priliku da se bave biznis modelingom, da definišu svoj roadmap, odrede najbolju strategiju kojom bi plasirali svoj biznis, ispitaju svoje ideje na brojnim potencijalnim klijentima i stejkholderima, izgrade mrežu kontakata, uče od mentora i eksperata i učestvuju u agrifood zajednici i steknu vredne kontakte.

EIT Food Accelerator Network program namenjen je startapima u pre-seed i seed fazi koji već imaju trakciju, a u potrazi su za načinima da ubrzaju svoje poslovanje ili dodatno validiraju tehnologiju.

Ovaj program traje tri meseca i biće organizovan u nekoliko kohorti i tematskih celina koje će se odvijati u Helsinkiju, Minhenu, Parizu, Haifi i Bilbau, gde će odabrani startapi dobiti priliku da prošire mrežu kontakata, zadobiju pažnju investitora, ubrzaju svoj napredak i izbegnu najčešće greške pri validiranju tehnologije i ubrzanju poslovanja uz pomoć EIT Food ekosistema podrške.

RisingFoodStars program namenjen je preduzetnicima i osnivačima manjih startapa kojima je potrebna podrška za skaliranje biznisa u okviru agritech sfere.

Kroz sam program, preduzetnici će dobiti podršku u vidu ekspertske analize poslovanja, interaktivnih radionica, 1-1 mentorstvom za uspostavljanje strateških prioriteta i prioritizacije prilika za skaliranje. Pored toga, odabrani startapi imaće priliku da izgrade partnerstva, da učestvuju u događajima i ostvare kontakt sa relevantnim faktorima u zajednici, kao i mogućnost da dođu do finansiranja putem EIT Food impakt fonda ili mreže investitora.

Prijave za sva tri programa otvorene su do 26. marta, uputstva za aplikaciju nalaze se na zvaničnoj stranici programa, dok se detaljnija uputstva za preduslove mogu naći na stranici svakog od programa.

Povezano: Roboti među borovnicama – „BioSens“ i „Zeleni hit“ u evropskom projektu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede