Za jačanje turističkih kapaciteta poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini 16 miliona dinara

ipard podsticaji za rurralni

Za jačanje turističkih kapaciteta i razvoj ruralne infrastrukture 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu,  vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je juče predstavnicima 12 gradova i opština u AP Vojvodini ugovore vredne 16 miliona dinara za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture u cilju jačanja turističkih kapaciteta poljoprivrednih gazdinstava.

turistickih kapaciteta

Božić je reako da je za ovu namenu opredeljeno 28 miliona dinara, ali da nisu sva sredstva potrošena.

Za sledeću godinu planiran je isti budžet za unapređenje ruralne infrastrukture, ali i za smeštajne kapacitete, rekao je Božić i pozvao lokalne samouprave da iskoriste ovu mogućnost za unapređenje turističkih kapaciteta u svojim sredinama, rekao je Božić i  dodao da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastaviti da pruža podršku poljoprivrednim gazdinstvima da prošire svoju delatnost na oblast turizma.

Kako je još istaknuto, resorni sekretarijat se kontinuirano bavi brendiranjem poljoprivrednih gazdinstava, u smislu prodaje sa kućnog praga. U vezi s tim, do sada je pokrenuta kampanja promocije sireva proizvedenih u AP Vojvodini, a namera je da se ona proširi i na druge poljoprivredene proizvode.

Na konkursu Sekretarijata novac je dodeljen za izradu ili ažuriranje projektno-tehničke dokumentacije važne za unapređenje turističke ponude lokalne samouprave i prodaju poljoprivrednih proizvoda. Podržana je i izrada projekta turističke signalizacije i signalizacije poljoprivrednih gazdinstava koja se bave prodajom proizvoda sa kućnog praga, a opštine su dobile sredstva za postavljanje nove ili obnovljene signalizacije.

Ove godine podržani su projekti gradova Kikinde, Subotice i Zrenjanina, kao i opština Žabalj, Opovo, Kanjiža, Alibunar, Temerin, Titel, Pećinci, Irig i Stara Pazova.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede