Važno obaveštenje! Kako do podsticaja po hektaru

prolecna setva

Važno obaveštenje Uprave za agrarna plaćanja za korisnike osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji

Do podsticaja po hektaru preko olakšane procedure

Usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, a u cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru biljne proizvodnje, i u ovoj godini će se proces isplata vršiti po modelu iz 2020. godine, bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj Upravi za Trezor.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu preseka stanja o isplaćenim osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji u 2020-toj godini, svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2021. godinu, iako nisu podnosili zahtev.

Obračun će se vršiti po osnovu prijavljenih površina pod konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom sa presekom na dan 30.09.2020. godine.

Poljoprivredni proizvođači koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30.09.2019 do 30.09.2020. godine, ili pre tog perioda, a koji u 2020. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs od 1. marta do 30. aprila 2020. godine.

Dovoljno je dostaviti podatke o podnosiocu zahteva, i to: ime i prezime, matični broj (JMBG) i broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), piše u obaveštenju Uprave.

Korisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl biće dostupne filijale Uprave za Trezor.

Uprava za agrarna plaćanja moli sve korisnike da postupe prema navedenim instrukcijama.

Kako bi proces isplate tekao što efikasnije, mole da na navedenu imejl adresu ne upućujete svoje podatke ukoliko ste u 2020. godini ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji (podsticaje „po hektaru“).

Dodatne informacije moguće je dobiti na neki od telefona Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja:

+381 11 30 20 100;

+381 11 30 20 101;

+381 11 30 20 118 i

+381 11 31 07 002 ili

putem imejl adrese uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs.

Podsticaji po hektaru organske biljne proizvodnje

Podsticaji po hektaru biljne proizvodnje u zavisnosti od toga da li je reč o konvencionalnoj ili organskoj poljoprivrednoj proizvodnji, ostvaruju se na osnovu dva pravilnika: Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i obrascu zahteva za ostvarivanje tih podsticaja (https://bit.ly/3b3YJnl) i Pravilnik o korišćenju podsticaja za organsku biljnu proizvodnju (https://bit.ly/3e0HaGD).

Poljoprivrednim proizvođačima uključenim u organsku biljnu proizvodnju će se podsticaji za površine pod organskom proizvodnjom isplaćivati na osnovo Zahteva za organsku biljnu proizvodnju koji Upravi za trezor, poljorivredni proizvođači dostavljaju u periodu od 03. maja do 30. juna tekuće godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede