U prvoj fazi, predmetna investicija odobrena za 871 poljoprivrednika koji su konkurisali na projekat Svetske banke

rang lista IPARD za traktore

U prvoj fazi projekta odobravanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava biće omogućeno 871 poljoprivredniku, prema redosledu na Konačnoj rang listi objavljenoj 08. oktobra 2021. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za Prvi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2021. godini donelo je odluku o uvećanju novčanih sredstava koja su gotovo udvostručena u odnosu na početna opredeljena sredstva.

Opredeljeno je, 1.200.000.000 dinara po ovom pozivu, za unapređenje konkurentosti poljoprivredne proizvodnje, najviše, prema zainteresovanosti poljoprivredika, za nabavku nove mehanizacije. Traktori i priključne mašine su u najvećem broju prijava koje su se podnete Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U prvoj fazi projekta odobravanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava biće omogućeno 871 poljoprivredniku, prema redosledu na Konačnoj rang listi objavljenoj 08. oktobra 2021. godine. Takođe, svi podnosioci prijava koji su na Konačnoj rang listi rangirani brojem ispod 871, nisu automatski odbijeni, jer će se lista obuhvata podnosioca prijava pomerati, shodno utrošku novčanih sredstava.

Podnosiocima prijava sleduje druga faza projekta, odnosno izrada poslovnog plana i konsultacije sa poslovnom bankom o podnošenju zahteva za odobravanje kredita za 40% prihvatljivih troškova investicije za koju su podneli prijavu.

Po dobijanju odobrenja od poslovne banke i pisma o namerama kojim se potvrđuje spremnost izabrane banke da podrži korisnika, podnose Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vododprivrede svu potrebnu dokumentaciju za drugu fazu projekta. Nakon pregleda ispravnosti dokumentacije sa svim korisnicima koji su dobili odobrenje od Tima za implementaciju Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će potpisati Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava.

Tim za upravljanje Projektom konkurentne poljoprivrede Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede