Bespovratna sredstva za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ 2022.

bespovratna podrska novac

Bespovratna sredstva obezbeđena su za manifestacije koje će se održavati od 28. juna do 1. decembra 2022. godine.

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ za 2022. godinu. Cilj ovog Programa je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima i negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa.

Za ovaj program je prošle godine, podsećaju u Ministarstvu, izdvojeno 30,5 miliona dinara, a „Miholjski susreti sela“ okupili su oko 100.000 učesnika i posetilaca.

Program jednodnevne ili višednevne manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ obuhvata aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave. Aktivnosti mogu biti iz oblasti:

 • dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština i drugih umetnosti (takmičenja u pevanju, recitaciji, glumi, slikanju, itd.),
 • održavanja sportskih takmičenja,
 • promovisanja očuvanja i unapređenja starih zanata i kulturno umetničke baštine, izrade umetnina i predmeta domaće radinosti, kao i
 • ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti.

bespovratna sredstva za miholjske dane

Mesto održavanja manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ može biti u svim naseljenim mestima-selima na teritoriji Republike Srbije, izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja, a koje odredi podnosilac prijave prilikom konkurisanja.

Manifestacija pod nazivom „Miholjski susreti sela“ treba da bude osmišljena i realizovana kao zasebna manifestacija. Bespovratna sredstva se dodeljuju za manifestacije koje će se održavati od 28. juna 2022. godine do 1. decembra 2022. godine.

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave koje mogu konkurisati samo jednom prijavom.

Bespovratna sredstva namenjena za organizovanje i finansiranje

Bespovratna sredstva namenjena su za finansiranje organizovanja i promocije manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“. Bespovratna sredstva namenjena su za finansiranje sledećih troškova:

 • zakupa prostora, bine, ozvučenja i osvetljenja;
 • dizajna i štampe promotivnog materijala, zahvalnica;
 • nabavke medalja i pehara;
 • prevoza učesnika manifestacije do mesta održavanja manifestacije;
 • honorara komisije i sudija;
 • nabavka rekvizita za održavanje manifestacije (sitni sportski rekviziti i oprema);
 • nabavka sitnog potrošnog materijala neophodnog za organizovanje manifestacije.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za finansiranje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ iznosi 500.000,00 dinara. Dodeljena bespovratna sredstva će biti preneta jedinici lokalne samouprave na podračun za tekuće namenske transfere u užem smislu, od Republike ka nižem nivou vlasti.

Rok za podnošenje prijava do 29. aprila 2022.godine.

INFORMACIJE

Program i obrazac prijave se mogu preuzeti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za brigu o selu www.mbs.gov.rs
Za sva pitanja u vezi sa tekstom javnog konkursa možete se obratiti na mejl adrese: tijana.nesic@mbs.gov.rs, damir.taljai@mbs.gov.rs i milos.djokic@mbs.gov.rs ili na brojeve telefona 011 311 7172, 011 311 2282 i 011 311 0854.

Konkurs možete preuzeti OVDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede