Projekat “Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih”

projekat kikinda

Projektom “Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih” je predviđeno da 20 mladih nezaposlenih lica, do 30 godina starosti, sa teritorije Grada Kikinde,

koji se nalaze na evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, pohađa obuku iz oblasti moderne poljoprivrede i prehrambene industrije, u trajanju od deset dana. Nakon završenih teorijskih obuka, 10 njih će biti upućeno na plaćenu tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća.

Radna praksa će biti finansirana od strane projekta u bruto iznosu od 24.000,00 dinara, a mlada nezaposlena lica će imati priliku da teorijski stečena znanja primene u praksi, dodatno unaprede svoje kompetencije i steknu stalno zaposlenje. Tokom trajanja radne prakse svim licima sa sela biće obezbeđen prevoz.

Kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih programa obuka, projekat “Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih” teži da doprinese smanjenju dugoročne nezaposlenosti u regionu, putem razvijanja i implementacije mehanizama za podizanje kapaciteta i zapošljivosti mladih, odnosno povećanja usklađenosti znanja, veština i kompetencija nezaposlenih sa potrebama tržišta rada.

Rok za prijavu je 15. avgust 2016. godine.

Detaljnije informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti na internet stranici: www.kikinda.org.rs 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede