Produžen rok za prijavljivanje za Projekat START UP do 20. juna

start up logo

Ministarstvo privrede produžilo je rok za prijavljivanje
start up logo
za Projekat podrške početnicima za započinjanje posla – START UP do 20. juna 2016. godine. Cilj projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika.
Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju fizička lica koja nemaju zaposlenje, ali imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje.
Ciljnu grupu čine četiri kategorije:

  • “žene”;
  • “mladi” u starosnoj dobi od 18-30 godina (u trenutku objavljivanja Javnog poziva);
  • „teško zapošljive kategorije“ (stariji od 45 godina (u trenutku objavljivanja Javnog poziva) – posebno viškovi koji su ostali bez posla tokom privatizacije ili u preduzećima u procesu restrukturiranja ili nakon racionalizacije u javnom sektoru, osobe sa invaliditetom i osobe bez stručnih kvalifikacija);
  • lica iz devastiranih područja

Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati osetljive ciljne grupe, kroz edukaciju o pokretanju i vođenju posla, obuke za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.
Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Projekta iznose 100.000.000,00 dinara.
Osim novačane pomoći, preduzetici će proči kroz celokupan proces obuke koji se odnosi na edukaciju o pokretanju i vođenju posla.
Sredstva se dodeljuju u iznosu od 300.000,00 do 1.000.000,00 dinara, bez PDV-a, što predstavlja do 50 % ukupne vrednosti opravdanih troškova projekta, uz obavezu korisnika da obezbedi sopstveno učešće od minimum 50% od ukupne vrednosti opravdanih troškova projekta.
Korisnici koji za realizaciju svoje poslovne ideje dobiju bespovratna sredstva u rasponu od 500.000,00 do 1.000.000,00 dinara imaju obavezu da pored samozapošljavanja zaposle najmanje jedno lice u roku od šest meseci od datuma potpisivanja ugovora sa Agencijom.
KONKURS POGLEDAJTE OVDE
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede