Produžen rok za dodelu zaštitnih ramova za traktore zaključno sa 8.12.2023. godine

produzen rok
Rok za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama je produžen. Koje uslove treba da ispuni podnosilac zahteva?
Vlada Srbije je 28. septembra 2023. godine usvojila Uredbu o izmeni i dopuni Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitinih ramova za upotrebljavani traktor kojom je produžen rok za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama zaključno sa 8. decembrom 2023. godine. Jedna od glavnih mera za smanjenje broja stradanja i povreda vozača traktora usled prevrtanja jeste ugradnja zaštitnih ramova. Zato je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo 125.000.000 dinara za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama.
Modeli i tipovi traktora koji su obuhvaćeni ovim pozivom su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549, a cilj je da što više traktora bude pokriveno zaštitnim ramovima, kako bi se pružila zaštita vozačima traktora prilikom prevrtanja.
Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da su uslovi koje fizička lica kao podnosioci zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor moraju da ispune sledeći:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede