Konkurs za najboljeg mladog poljoprivrednika i najbolje gazdinstvo za 2022.

poljoprivrednik najbolji

Prijavljivanje za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika i najbolje poljoprivredno gazdinstvo omogućeno je do 30. marta 2022. godine.

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP u saradnji sa kompanijom Color Media Communications i uz institucionalnu podršku Privredne komore Vojvodine predstavlja, bira i nagrađuje Najbolje poljoprivredno gazdinstvo i Najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji za 2022. godinu.

Cilj izbora je promocija poljoprivrede i rada u poljoprivredi a samim tim i prikazivanje dobrih priča ljudi koji vredno rade na srpskim poljima. Reportažama o životu i radu na selu bi pokazali, da osim slike neobrađenih i pustih njiva postoji i druga slika srpskog sela, ona u kojoj poljoprivrednici ustaju u zoru, odlaze na polja, u staje, voćnjake i vinograde.

Kriterijumi

Pravo na učešće u izboru za Najbolje poljoprivredno gazdinstvo imaju svi registrovani poljoprivrednici koji imaju aktivan status. Pravo na učešće u izboru za Najboljeg mladog poljoprivrednika imaju svi registrovani poljoprivrednici koji su u aktivnom statusu i u trenutku konkurisanja imaju manje od 40 godina.

Kriterijumi za bodovanje:

  1. Inovativnost
  2. Održivost

Inovacija može uključivati radne ili organizacione metode, uvođenje novih oblika tehnologije koji donose promene u odnosu na postojeću tehnologiju. Inovacija se takođe može sastojati od prilagođavanja ili modernizacije tradicionalne tehnologije. Ona mora biti ekonomski i/ili društveno održiva. Inovacija mora imati izvesnu dugovečnost i treba da izdrži ispit vremena kako bi imala učinak, umesto da se pojavi i nestane u kratkom vremenskom periodu.

Najbolji mladi poljoprivrednik i najbolje gazdinstvo biće nagrađeni u septembru

Izbor i dodela nagrada će se održati u septembru 2022. godine na odabranoj lokaciji na jednom od salaša između Beograda i Novog Sada. Do dodele nagrada svi kandidati će biti predstavljeni žiriju i široj javnosti.

Prijave

Кandidati za izbor Najboljeg poljoprivrednog gazdinstava i mladog poljoprivrednika do 30. marta 2022. mogu se prijaviti na zvaničnoj internet stranici najboljegazdinstvo.rs.

Kontakt za sva dodatna pitanja je Aleksandar Milovanović, sekretar udruženja SUMP, tel: +381 (0)64 170 40 32.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede