Podsticaji za razvoj ruralnih sredina u iznosu 100% od vrednosti prihvatljive investicije

podsticaji

Podsticaji za razvoj ruralne infrastrukture za 14 jedinica lokalne samouprave

Na sajtu Uprave za agrarna plaćanja 14.12.2023. godine je objavljena Bodovna lista podnetih zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2023. godini. Na osnovu ove liste će 14 jedinica lokalne samouprave ostvariti pravo na tu vrstu državne subvencije.

Podsticaji obuhvataju podršku investicijama u izgradnju i opremanje objekata:

  1. za snabdevanje vodom;
  2. putne infrastrukture.
  3. za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po javnom pozivu je 100.000.000 dinara. Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu 100% od vrednosti prihvatljive investicije u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ukupna vrednost projekata vodosnabdevanja iznosi 317,68 miliona dinara, a sredstva će dobiti sledeće opštine i gradovi: Priboj, Svrljig, Bela Crkva, Čačak, Loznica, Topola, Kula, Beočin, Mali Iđoš, Boljevac, Kladovo, Čajetina, Inđija i Senta.

Projekti koji će biti realizovani zahvaljujući podsticajima  za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture, rešiće pitanje vodosnabdevanja za više od 20.000 stanovnika tih lokalnih samouprava. Bodovnu listu podnetih zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2023. godini možete pogledati na sledećem linku (https://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2023/11/CCF_000062_merged-1-1.pdf).

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

Preporučujemo: Skladištenje kukuruza u cilju sprečavanja pojave mikotoksina

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede