Organskim proizvođačima bespovratna sredstva za mehanizaciju

Balanji u basti 1

Za razvoj organske proizvodnje – devet miliona dinara

Organskim proizvođačima je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je 17 ugovora. To su korisnici koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju.

Prilikom potpisivanja ugovora na osnovu ovog konkursa, Božić je posebno istakao značaj prepoznavanja potrebe da se sufinansira i nabavka specijalizovane priključne mehanizacije, neophodne za organsku proizvodnju.

Organskim proizvođačima sufinansiranje 60 posto prihvatljivih investicija

Cilj konkurisanja u oblasti organske proizvodnje bio je da se organskim proizvođačima hrane omogući da lakše dođu do poljoprivredne mehanizacije, te da – kako je Božić istakao – proizvodnju učine efikasnijom i time postanu konkurentniji na tržištu.

„Pokrajinski sekretarijat sufinansiraće investicije, na osnovu potpisanih ugovora, u ukupnoj vrednosti od oko devet miliona dinara, što predstavlja 60 posto prihvatljivih investicija„, istakao je Božić.

Sekretar je dodao da je ovaj konkurs je još jedan dobar način da se ojača pozicija naših poljoprivrednika jasnim prepoznavanjem i dobijanjem novog kvaliteta naših domaćih proizvoda.

Pokrajinska vlada odnosno resorni sekretarijat prepoznaje važnost organske proizvodnje i očekuje značajno unapređivanje u toj oblasti.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede