Opština Sečanj: Obuka i praksa za buduće poljoprivrednike i zanatlije

zasnivanje biobaste

Opština Sečanj uputila je javni poziv mladim nezaposlenim licima starosne dobi do 30 godina sa teritorije ove opštine da se do 9. decembra prijave za učešće u projektu “Znanjem i praksom do zaposlenja mladih“.
Opština Sečanj, u partnerstvu sa opštinom Žitište i Regionalnim centrom za društveno- ekonomski razvoj – Banat, realizuje projekat pod nazivom “Znanjem i praksom do zaposlenja mladih“.

Za desetoro mladih obezbeđena tromesečna praksa

Projektom je predviđeno da 20 mladih nezaposlenih lica sa teritorije opštine Sečanj, koji se nalaze na evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), pohađa obuku iz oblasti moderne poljoprivrede i zanatstva, u trajanju od deset dana.

Nakon završenih teorijskih obuka, 10 lica biće upućeno na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća.

Radna praksa će biti finansirana od strane projekta u bruto iznosu od 23.000,00 dinara, a mlada nezaposlena lica će imati priliku da teorijski stečena znanja primene u praksi, dodatno unaprede svoje kompetencije i steknu stalno zaposlenje.

Projekat je finasiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih programa obuka, projekat teži da doprinese smanjenju dugoročne nezaposlenosti u regionu, putem razvijanja i implementacije mehanizama za podizanje kapaciteta i zapošljivosti mladih, odnosno povećanja usklađenosti znanja, veština i kompetencija mladih nezaposlenih lica sa potrebama tržišta rada.

Prijave i informacije

Prijave se podnose lično na adresu Opštine Sečanj, ul. Vožda Karađorđa 57, ili na adresu NSZ u Sečnju, ul. Vožda Karađorđa 116. Takođe, prijave možete poslati i putem e-taPa na adresu pero.knezevic@nsz.gov.rs

Obrazac za prijavljivanje, možete preuzeti na internet stranicama www.secanj.rs i www.banat.rs u prostorijama Opštine Sečanj, kao i u prostorijama NSZ.

Rok za prijavu je 09. decembar 2016. godine.

Detaljnije informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti, osim na navedenim internet stranama i na facebook stranici „Znanjem i praksom do zaposlenja mladih“, kao i pozivom na broj telefona 023/3842- 066 ili na e-mail: mdejana@beotel.net .

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede