Lica koja imaju pravo na podsticaje za mlade poljoprivrednike

mladi paradajz

Novina u odnosu na prošlogodišnji pravilnik i konkurs, a vezano za podršku mladim poljoprivrednicima

U skladu sa nedavno objavljenim novim Pravilnikom i Konkursom o podsticajima programima za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima, pravo na podsticaj ostvaruje poljoprivrednik – fizičko lice –nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji je punoletan na dan podnošenja prijave na konkurs i u kalendarskoj godini u kojoj podnosi prijavu ima najviše 40 godina života.

Novina u odnosu na prošlogodišnji pravilnik i konkurs jeste da podsticaje ove godine ostvaruju samo novoosnovana gazdinstva u periodu od 1. januara 2017. godine do dana podnošenja zahteva za podsticaje, odnosno najkasnije do 15. avgusta 2018. godine.

To znači da podsticaje ne može ostvariti lice koje je pre 1. januara 2017. godine u Registru poljoprivrednih gazdinstava bilo upisano kao nosilac ili kao član nekog poljoprivrednog gazdinstva.

Dakle, ove godine, zahtev za podsticaje podnose samo mladi poljoprivrednici koji su se prvi put upisali u Registar poljoprivrednih gazdinstava u toku 2017. ili 2018. godine.

Najzad, pravo na podsticaje za mlade poljoprivrednike ove godine ne mogu ostvariti ni oni mladi poljoprivrednici koji su prošle godine po ovom osnovu ostvarili pravo na podsticaje za mlade poljoprivrednike (bez obzira da li su prethodne ili ove godine ostvarili pravo na druge vrste podsticaja).

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede