Konkursi za finansiranje projekata od značaja za turizam

zene spremaju sto

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je Javne konkurse za dodelu bespovratnih sredstava.

U ponudi je više konkursa za finansiranje projekata od značaja za razvoj turizma (za udruženja, lokalne samouprave, privredne subjekte).

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam između ostalih raspisao je i konkurs namenjen udruženjima građana.

Cilj Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkih potencijala – manifestacije, je podsticanje rada udruženja kroz organizovanje turističko-privredne manifestacije od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja, kao i učestvovanje na takvim manifestacijama.

Kome su sredstva namenjena?

Sredstva su namenjena za organizovanje i učešće na manifestacijama i mogu biti dodeljena za manifestaciju koja se održava ili se održavala u periodu od 01.12.2017. do 30.11.2018. godine.

Podnosilac prijave može da podnese najviše jednu prijavu za jednu namenu sredstava.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja građana sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine koja su upisana u registar Agencije za privredne registre pre 1. januara 2018. godine, sa aktivnim statusom.

Koliko sredstava je na raspolaganju?

Sekretarijat dodeljuje sredstva u ukupnom iznosu od 12.500.000, 00 dinara.

Iznos sredstava po nameni: 

  1. Za organizovanje Manifestacije međunarodnog karaktera, koja se u kontinuitetu, sa više od 50.000 posetilaca po manifestaciji, maksimalni iznos je do 1.500.000,00  dinara;
  2. Za organizovanje Manifestacije koja ne pripada grupi iz tačke 1, minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po odobrenom projektu je 50.000,00 dinara, a maksimalni iznos je do 1.000.000,00 dinara;
  3. Za učešće na Manifestaciji, minimalni iznos sredstava koji se opredeljuje po odobrenom projektu je 50.000,00 dinara, a maksimalni iznos je 300.000, 00 dinara.

Navedeni iznosi su sa uračunatim PDV-om.

Isplata sredstava se vrši po principu refundacije nakon pravdanja prihvatljivih troškova realizovanih prilikom sprovođenja projekta, a koji su propisani Pravilnikom.

Rok za podnošenje prijave je 6. avgust 2018. godine.

Tekst Konkursa, obrazac prijave i Pravilnik o dodeli bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Autonomne pokrajine Vojvodine u 2018. godini mogu se preuzeti s internet adrese: www.spriv.vojvodina.gov.rs

SVE KONKURSE POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA PRIVREDU I TURIZAM POGLEDAJTE OVDE.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede