Konkursi Razvojnog fonda Vojvodine i dalje otvoreni

njiva i atarski put

Razvojni fond Vojvodine i dalje ima otvorene konkurse za pravna lica i preduzetnike i za registrovana poljoprivredna gazdinstva.
Kamatne stope godišnje iznose 1 % ukoliko je sredstvo obezbeđenja bankarska garancija i 2 % ukoliko je sredstvo obezbeđenja hipoteka kada korisnik kredita dolazi iz lokalne samouprave sa teritorije Vojvodine koje se nalaze u trećoj i četvrtoj grupi razvijenosti (Alibunar, Bač, Bela Crkva, Žabalj, Žitište, Irig, Kovačica, Kovin, Mali Iđoš, Nova Crnja, Novi Bečej, Odžaci, Plandište, Sečanj, Srbobran, Titel, Čoka, Šid i Opovo).

Kamatne stope su više za jedan procentni poen ukoliko korisnik kredita dolazi iz lokalne samouprave koje spadaju u prvu i drugu kategoriju razvijenosti i u zavisnosti od instrumenta obezbeđenja iznose 2 % ili 3 % godišnje.

Krediti se odobravaju sa rokovima vraćanja do 7 godina kada je reč o kreditiranju pravnih lica i preduzetnika, odnosno do 6 godina kada se radi o kreditiranju poljoprivrednih gazdinstava. Grejs period za pojedine kreditne linije je čak 2 godine.

Takođe, omogućeno je i davanje ručne zaloge na novokupljenu pogonsku mehanizaciju kod kreditiranja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava pa tako sada poljoprivrednici uz 20 % učešća mogu dati zalogu na predmet kupovine.

Svi konkursi su otvoreni tokom cele godine.

Konkursi za poljoprivrednike

Za registrovana poljoprivredna gazdinstva raspisani su sledeći konkursi:

Konkurs za dugoročne kredite za poljoprivredu sa rokom otplate do 60 meseci

Konkurs za dugoročne kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta sa rokom oplate od 72 meseca

Konkurs za kratkoročne kredite za obrtna sredstva u poljoprivredi sa rokom od 9 meseci i periodom raspoloživosti sredstava od 36 meseci (četiri tranše)

Konkursi za pravna lica i preduzetnike

Za pravna lica i preduzetnike raspisani su sledeći konkursi:
– Konkurs za dugoročne kredite za investiciona ulaganja sa rokom otplate 84 meseca
– Konkurs za dugoročne kredite za trajna obrtna sredstva sa rokom otplate 48 meseci
– Konkurs za kratkoročne kredite za obrtna sredstva na 12 meseci, sa periodom raspoloživosti sredstava od 36 meseci (tri tranše)

Više informacija

Sve dodatne informacije mogu se dobiti lično na adresi Bulevar cara Lazara 7a, Novi Sad, u Sektoru za kredite, elektronskim putem: kreditno@rfapv.rs ili telefonskim putem na broj: 021/454-334.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede