Konkursi: Deset konkursa Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede

prezentacij atraktora u radu

Svi konkursi su otvoreni od 23. marta do utroška sredstava. Krediti se odobravaju sa kamatnom stopom od 1-1,5 % na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. 

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je deset konkursa za dodelu kredita namenjenih vojvođanskim poljoprivrednicima u 2018. godini.

Sve kreditne linije koje su prošle godine bile na raspolaganju registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima – fizičkim i pravnim licima u Vojvodini upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava na raspolaganju su i ove godine.

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede za ove namene utrošiće 5,5 miliona evra, što je nešto više nego nego prošle godine kada je na raspolaganju bilo 5,3 miliona evra.

Namena kredita

Korisnici kredita mogu da konkurišu za: kupovinu pogonske i priključne mehanizacije, staklenika i plastenika i njihove opreme, podizanje protivgradne mreže u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda, kupovinu kvalitetne teladi i prasadi za tov, priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu, pčelinjih rojeva i opreme za pčelarstvo, opreme za stočarske farme i opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća, odnosno za silose, podna skladišta i hladnjače.

Fond po svim kreditinim linijama odobrava i grejs-period od pola godine, za nabavku pčelinjih rojeva grejs-period je 15 meseci, a tri godine ukoliko se dobiju krediti za podizanje višegodišnjih zasada voća i povorća. Tokom grejs-perioda ni po jednom konkursu neće se naplaćivati interkalarna kamata.

Krediti će se odobravati maksimalno u iznosu od 40.000 evra, a Fond neće odobravati kredite niže od 1.000 evra. 

 

Krediti se odobravaju sa kamatnom stopom od 1-1,5 % na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule.

Svi konkursi su otvoreni od 23. marta sve do utroška sredstava.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 021/557-451.

10 konkursa Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede preuzmite OVDE

  1. KONKURS za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2018. godini

  2. KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara u 2018. godini

  3. KONKURS za dodelu kredita za nabavku opreme za stočarske farme u 2018. godini

  4. KONKURS za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2018. godini

  5. KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima u 2018. godini

  6. KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2018 godini

  7. KONKURS za dodelu kredita za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća (silosa, podnih skladišta, hladnjača) u 2018. godini

  8. KONKURS za dodelu kredita za nabavku kvalitetne teladi i prasadi za tov u 2018. godini

  9. KONKURS za dodelu kredita za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu u 2018 godini

  10. KONKURS za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda u 2018. godini

Foto: A.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede