Konkurs za sanaciju i rekonstrukciju vodnih objekata u Vojvodini

voda iz cevi

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2018.godini.

Predmet konkursa jeste sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i odvođenje otpadnih – fekalnih voda radi unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima na celokupnoj teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Cilj konkursa jeste obezbeđivanje sanitarno čiste pijaće vode za potrebe domaćinstva, te bezbedno odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih fekalnih voda iz domaćinstava i delom od korisnika iz industrijskih pogona. Obezbeđivanjem osnovnih, neophodnih uslova za život, sprečava se migracija stanovništva iz prigradskih i ruralnih naselja.

Sredstva će se dodeljivati za izgradnju, sanaciju ili rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini, kao što su bušenje i opremanje bunara, izgradnja objekata i nabavka i ugradnja opreme za poboljšanje kvaliteta vode – fabrika vode, pumpnih stanica, nabavke i ugradnje cevovodne armature, nabavke i ugradnje elektromašinske opreme, rezervoara, javnih vodovodnih mreža, glavnih magistralnih dovodnika vode do naselja ili industrije. 

Takođe i za izgradnju, sanaciju ili rekonstrukciju objekata za odvođenje fekalnih voda – kolektorskih vodova (bez kućnih priključaka), crpnih stanica, nabavku i ugradnju elektromašinske opreme i uređaja/postrojenja za prečišćavanje fekalnih voda.

Ko ima pravo da učestvuje?

Pravo učešća na konkursu imaju jedinice lokalne samouprave s teritorije AP Vojvodine, za potrebe svojih mesnih zajednica, javnih preduzeća, javnih komunalnih preduzeća i privrednih društava koja vrše poverene poslove iz oblasti komunalne – vodoprivredne delatnosti, a čiji su osnivači lokalne samouprave. 

Koliko sredstava je na raspolaganju?

Ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje po konkursu jeste do 208 miliona dinara, i to do 158 miliona za vodne objekte u javnoj svojini i do 50 miliona za objekte fekalne kanalizacije.

Maksimalni iznos sredstava po jednom projektu za vodne objekte u javnoj svojini, koji odobrava sekretarijat iznosi do 20 miliona dinara, bez PDV-a, a za objekte fekalne kanalizacije do 10 miliona dinara, takođe bez PDV-a.

Korisnik sredstava, kako je navedeno u konkursu, po jednoj prijavi može konkurisati za najviše jedan projekat, dok jedinice lokalne samouprave mogu podneti prijave za dva projekta – za izgradnju, sanaciju ili rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini i za objekte fekalne kanalizacije. 

Rok za prijave je 18. jul 2018. godine.

KONKURS U CELINI OVDE

Foto: pixabay.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede