Izmenjen IPARD pravilnik za Meru 3, sektori grožđa i jaja

grožđe u gajbici

Izmene IPARD pravilnika se odnose na dva nova sektora ulaganja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva („Službeni glasnik RS“ broj 82/2019 od 22.11.2019. godine).

Najvažnije izmene odnose se na uvođenje dva nova sektora ulaganja – sektor grožđa i sektor jaja.

Prerađivači u sektoru jaja mogu da ostvare IPARD podsticaj ukoliko na kraju investicije imaju objekat za izradu proizvoda od jaja koji ispunjava veterinarsko-sanitarne, odnosno opšte i posebne uslove za higijenu hrane životinjskog porekla i koji je upisan u Registar odobrenih objekata u skladu sa propisima kojima se uređuje veterinarstvo.

Proizvođači vina koji apliciraju za IPARD podsticaje treba da imaju i sopstvenu proizvodnju grožđa i da na kraju investicije budu upisani u Vinogradarski i Vinarski registar u skladu sa zakonom kojim se uređuje vino.

Takođe, utvrđen mogući kapacitetet godišnje proizvodnje vina treba da se kreće u granicama od 20.000 do 1.000.000 litara.”

Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava možete preuzeti na zvaničnim internet stranicama Ministarstva – http://www.minpolj.gov.rs/ipard-program-2014-2020/ i Uprave za agrarna plaćanjahttp://uap.gov.rs/mera-3-investicije-u-fizicku-imovinu-u-vezi-sa-preradom-i-marketingom-poljoprivrednih-proizvoda-i-proizvoda-ribarstva/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede