Krajem februara raspisivanje prvog Javnog poziva iz IPARD 3 programa

IPARD III

Novi IPARD 3 program sa 378 miliona evra bespovratnih sredstava za poljoprivrednike za objekte, skladišta, opremu, traktore

Na proleće konkurs za subvencionisanje poljoprivrednika

Krajem februara očekuje se raspisavanje prvog Javnog poziva iz IPARD 3 programa Evropske unije koji će biti namenjen za izgradnju objekata, skladišta nabavke opreme i nabavku traktora. Nakon uspešno završenog IPARD 2 programa i realizovanih konkursa iz ovog novčanog fonda, usvojen je i novi IPARD 3 program sa 378 miliona evra bespovratnih sredstava za poljoprivrednike.

U prostorijama EU Info Pointa u Novom Sadu organizovana su Otvorena vrata gde su predstavnica Ministarstva poljoprivrede Aleksandra Bačević i rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD programa Slobodan Živanović, prenosi RTV. Oni su odgovarali na pitanja poljoprivrednika o prilikama koje IPARD nudi, načinu podnošenja predloga projekata i trenutnim otvorenim pozivima.

Rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD, rekao je da su se ranije susretali sa drugim problemima tokom uspostavljanja sistema.

„Probaćemo da usaglasimo kriterijume selekcije u svim merama, dakle ako u meri 7 mladi budu podržani sa pet bodova toliko će biti podržani i u meri 1. Mi ćemo intenzivno u naredna dva, tri meseca razgovarati ponovo sa kolegama i drugim predstavnicima udruženja i potrudićemo se da te kriterijume za ceo IPARD program uspostavimo na još bolji način“, istakao je Živanović.

Povezano: Ribarstvo će biti podržano iz IPARD 3 programa 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede