BASF nagrađuje ideje startapa i samostalnih inovatora iz Srbije. Prijave do 29.9.

BASF

Prijave za BASF Innovation Hub 2023 uz jedini uslov da članovi startapa ili individualni inovatori budu stariji od 18 godina

Svetska hemijska kompanija BASF i ove godine otvara prijave za veliko takmičenje u inovacijama, na koje se mogu prijaviti startapi i samostalni inovatori iz Srbije. Učešće je besplatno, a dostavljene ideje treba da ponude konkretna rešenja iz oblasti zelene i digitalne tranzicije. Teme u fokusu BASF Innovation Hub 2023 su čista tehnologija, cirkularna ekonomija i strategija „od farme do viljuške“ – o kojima se može više pročitati na sajtu.

„Svet startapa je uzbudljiv, jer nikada ne znate kakve se ideje kriju iza mladih ljudi koji od početka stvaraju nešto što može olakšati živote ili unaprediti potrebe čovečanstva. Naravno, sve te ideje ostaju na papiru, ukoliko se za njih ne obezbedi potrebna podrška da bi se materijalizovale i na slobodnom tržištu postale dostupne, primenljive i samoodržive. Upravo je samoodrživost ono što i inspiriše ovogodišnji Innovation Hub, jer je naša krovna tema – Envision 2050 – u skladu sa našom vizijom da će 2050-e godine Evropa postati prvi klimatski neutralan kontinent“, izjavio je direktor kompanije BASF, Simon Franko.

Nagrada za pobedu u Grand Finalu je pet hiljada evra

Prijave za BASF Innovation Hub 2023 počinju 30. maja i traju do 29. septembra, a jedini uslov za prijavu je da članovi startapa ili individualni inovatori budu stariji od 18 godina.

U okviru takmičenja za Adriatic regiju učestvuju Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Mađarska, odakle se za učešće na Grand Finalu biraju dvoje finalista, koji će dobiti još jednu priliku da svoje ideje predstave zajedno sa pobednicima 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Nagrada za pobedu u Grand Finalu je 5 hiljada evra.

„Živimo u vremenu brzog razvoja, kada je put od ideje do realizacije sa tehničke strane izvodljiviji nego pre pedeset ili čak dvadeset godina. Zato, smatram da su korporacije te koje imaju razvijenu infrastrukturu, a njihovi stručnjaci imaju iskustvo koje mogu nesebično deliti sa inovatorima. Na nama je da pomognemo razvojno, ali i da podstičemo kulturu preduzetništva i samostalnost inovatora. BASF Innovation Hub, u formi takmičenja, predstavlja naš doprinos stvaranju prijateljske i konstruktivne konkurencije, koja će podstaći perspektivne inovatore da se još više trude i na taj način razvijaju rešenja koja će nas još brže odvesti u zeleniju i čistiju budućnost“, istakao je Franko.

Preporučujemo: Ministarstvo: Subvencija po hektaru od 18.000 dinara biće isplaćena svima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede