Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavio je konkurs za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća.
Za kredite mogu aplicirati poljoprivredna gazdinstva – fizička i pravna lica sa područja AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.
Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita 10.000 evra, a Fond neće odobravati kredit u iznosu manjem od 1.000 evra.
Jagodaste voćne vrste (jagoda, malina, kupina, ribizla, ogrozd, dud, aronija i aktinidija),
– grejs period u trajanju od 12 meseci, za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata,
– rok otplate kredita 24 meseca
– otplata će se vršiti u šestomesečnim anuitetima, prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno 5 rata).
Jabuka
– grejs period u trajanju od 18 meseci, za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata,
– rok otplate kredita 12 meseci
– otplata će se vršiti u šestomesečnim anuitetima, prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno 3 rate).
Jabučaste voćne vrste (dunja, mušmula i oskoruša ) i Koštičave voćne vrste (šljiva, breskva, kajsija, nektarina, višnja)
– grejs period u trajanju od 24 meseca, za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata,
– rok otplate kredita 12 meseci
– otplata će se vršiti u šestomesečnim anuitetima, prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno 3 rate).
Jezgraste voćne vrste (orah, leska, badem i kesten) i Deficitarne voćne vrste (kruška, trešnja)
– grejs period u trajanju od 24 meseca, za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata,
– rok otplate kredita 12 meseci
– otplata će se vršiti u šestomesečnim anuitetima, prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno 3 rate).
Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču registrovanog za proizvodnju i prodaju voćnih sadnica.
Konkurs je otvoren od 20. septembra 2015. do 12. oktobra 2015. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Dodatne informacije OVDE