"U smiraj dana" – manifestacija za dušu i telo, 4. avgusta u Deliblatskoj peščari

u smiraj dana 2018

„U smiraj dana“ u subotu 4. avgusta sa početkom u 18 h u Deliblatskoj peščari.

Uživate u prirodi, zalasku sunca, druženju? Ne propustite manifestaciju „U Smiraj dana“.

Manifestacija „U smiraj dana“, održava se svake godine poslednje nedelje jula.

Smiraj dana u banatskoj savani

Na svega 8 km od sela Dolovo kod Pančeva, u zapadnom delu Specilalnog rezervata „Deliblatske peščare“ imaćete priliku da uživate u prizorima najlepšeg zalaska Sunca.

Tradicionalna manifestacija “U smiraj dana”, predstavlja ekološko-rekreativnu manifestaciju koja ima za cilj da predstavi prirodne, kulturološke i etnološke lepote zapadnog dela Specijalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“.

Ove godine manifestacija će se održati u subotu 4. avgusta sa početkom u 18 h u Deliblatskoj peščari (naselje Leanka – 8 km od sela Dolovo)

Predviđen je bogat kulturno-umetnički program, zanimljiv sadržaj za mnogobrojne posetioce kao i tradicionalna šetnja Deliblatskom peščarom u smiraj dana. Dužina staze je 6 km.

U okviru šetnje planira se dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u najlepšem zalasku Sunca sa peščanih dina obraslih lekovitim biljem.

U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68.“, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , „Besa“, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi.

Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstava, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti.

U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode.

Satnica

17:30 – Dolazak u naselje Leanka u Deliblatskoj peščari na 8 km od sela Dolovo

18:00 – Otvaranje manifestacije “U smiraj dana” – Kulturno-umetnički program – obilazak štandova sa domaćim proizvodima

19:00 – Polazak u šetnju u smiraj dana – Šetnja u dužini od 6 km, obilazak peščanih dina, posmatranje zalaska Sunca sa najviše tačke u zapadnom delu Deliblatske peščare- Šetnja, šumom i stepom uz obilazak filmskih lokacija – povratak na domaćinstvo u predvečerje.

21:00 – Kulturno-umetnički program, druženje u seoskom ambijentu. Projekcija filmova o ekologiji i selu. Premijera dokumentarnog filma o selu „U dolovima ravnice“

23:00 – Završetak manifestacije

Cena ulaska u Specijalni rezervat prirode je 120 dinara.

Kontakt:

Bojan Vojnov: 062634829, koordinator manifestacije “U smiraj dana”

 „U smiraj dana“ 2016. godine 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede