"U smiraj dana" 31. jula – Uživanje u zalasku sunca na Deliblatskoj peščari

u smiraj dana 1

Za ljubitelje prirode i ove godine poslednje nedelje u julu biće organizova manifestacija „U smiraj dana“. Ukoliko želite da uživate u zalasku sunca na Deliblatskoj pešćari i volite pešačenje i druženje, ovo je događaj za Vas. 

Na svega 8 kilometara od sela Dolovo, nadomak Pančeva, u zapadnom delu Specilalnog rezervata Deliblatske peščare imaćete priliku da uživate u prizorima najlepšeg zalaska Sunca.

Skup posetilaca je ispred Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u vikend naselju Leanka.

Priključite se i doživećete pešačenje šumom i dinama na stazi dužina oko 6 km. Upoznaćete flou i faunu Deliblatske peščare. Oragnizatori su predvideli i dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u zalasku julskog Sunca. U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi “Ko to tamo peva”, “Varljivo leto 68.”, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , “Besa”, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi.

Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstava, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti. U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode.

Za više informacija kontaktirajte bojanvojnov@gmail.com

YouTube video

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede