"Srbobranska brazda" takmičenje orača 1.9.2018.

oranje 211

Srbobranska brazda„, takmičenje orača, održače se 1. septembra (subota). Za sve učesnike takmičenje je besplatno.

Tradicionalnu manifestaciju „Srbobranska brazda“ 19. put organizuje Mesna zajednica Srbobran. 

Takmičenje se održava 01. septembra na parceli Zemljoradniče zadruge „Srbobran“, na Subotičkom putu, tri kilometra od naseljenog mesta, (kod nekadašnje Koka kole).

srbobranska brazda 2018

Cilj manifestacije je propagiranje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poljoprivredne mehanizacije, kao i neposredna razmena iskustava i saznanja u oblasti poljoprivrede.

U ataru Srbobrana takmičiće se orači iz celog regiona.

Kao i uvek, takmičiće se u oranju strništa na 25 cm, sa lakim i teškim traktorima po kategorijama: Laka „A“ (jednobrazdni, dvobrazdni plugovi i plugovi obrtači), Srednja „B“ (trobrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači), i Teška „C“ (četiri i više brazdni plugovi klasični ili plugovi obrtači).

Ko može da učestvuje na takmičenju?

Pravo učešća imaju svi traktoristi, bez obzira na pol, starost i na to da li su zaposleni u poljoprivrednom preduzeću, zemljoradničkoj zadruzi ili su samostalni poljoprivredni proizvođači.

Pravila takmičenja nalažu da orači obrade određene parcele u dubokom oranju, a stručni žiri, sastavljen od inženjera poljoprivrede, ocenjivaće otvaranje brazde, pravac oranja, ravnomernost dubine oranja, opšti izgled oranja, kao i završetak oranja i uzoravanje ovratine.

Program 19. „Srbobranske brazde“

7.00-8.00 h – dolazak takmičara

08.30 – 09.00 h – prijem gostiju

09.00 – 09.30 h – otvaranje manifestacije

09.30 – 12.00 h – takmičenje u oranju

12.00 – 12.30 h – dodela nagrada i diploma učesnicima i zahvalnica sponzorima

Nakon takmičenja u oranju svi posetioci će imati priliku da učestvuju u tradicionalnim sportskim igrama.

Za sve učesnike takmičenje je besplatno, nema kotizacije, predviđen je bogat nagradi fond, obezbeđeni su doručak i ručak, kao i mali pokloni iznenađenja za najmlađe posetioce, žene i poklon vaučeri za trudnice.

Želite da se prijavite?

Prijave se podnose do 29. avgusta, lično u Mesnoj zajednici Srbobran, svakog radnog dana od 08.00 do 14.00 časova, ili na brojeve telefona 021/730-133 i 063/10-77-652

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede