SFRJ Rakijada u Bačkom Monoštoru 26. novembra 2017.

rakijada sfrj

SFRJ (Sto Fela Rakije Jugoslavije) Rakijada je manifestacija koja se održava povodom 29. novembra – Dana republike, praznika „Stare Jugoslavije“.

I ove godine, u Bačkom Monoštoru se održava SFRJ Rakijada.

Ova, po mnogo čemu, neobična rakijada održaće se u subotu, 25. novembra, od 17 sati u Domu kulture Monoštorci, a gosti će predstaviti svoje „fele“ domaće rakije.

SFRJ (Sto Fela Rakije Jugoslavije) Rakijada je manifestacija koja se održava povodom 29. novembra – Dana republike, praznika „Stare Jugoslavije“.

Uz predstavnike iz svih bivših jugoslovenskih republika, svoje „fele“ rakije predstaviće i proizvođači iz Bačkog Monoštora i okruženja.

Na SFRJ Rakijadi intonira se himna Jugoslavije, sluša se muzika iz doba SFRJ, obavezan je i dress code koji uključuje titovku i crvenu maramu.

Programom manifestacije predviđena su priznanja za najbolje proizvođače rakije, kao i zabava uz karaoke i još mnoga iznenađenja.

Organizatori Rakijade su Udruženje građana za razvoj eko-ruralnog turizma „Podunav“ i Mesna zajednica „Bački Monoštor“.

Monoštorci su poznati proizvođači voćne rakije. Svaki domaćin ima veću ili manju količinu ove „kapljice“ za različite prilike. Najomiljenija je kajsijevača, dunjevača, kruška, a tu su i šljiva i loza. Za one koji žele da probaju nešto malo neobičnije, tu je rakija od divlje kruške, žužule, kupine, višnje i trešnje, a posebna kategorija je „dudara“.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede