Seminar "Kako do bespovratnih 175 miliona evra iz IPARD programa"

IPARD logo beli

Seminar „Kako do bespovratnih 175 miliona evra iz IPARD programa“

u organizaciji  Info centra za ruralni razvoj Agrosmart će biti održan 18. maja 2107. u prostorijama Vinske kuće Kovačević u Irigu.

Uključuje i obilazak ove eminentne vinske kuće, jedne od najuspešnijih vinarija u Srbiji i regionu, uz degustaciju najkvalitetnijih vina. Biće to prilika i za posetioce Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu koji se održava od 13. do 19. maja da dođu na  “IPARD veče” u Irigu i dobiju informacije o programu vrednom 175 miliona evra, čiju realizaciju nadležni najavljuju u ovoj godini.

Eksperti za IPARD Info centra za ruralni razvoj Agrosmart organizuju radionice o ovom pretpristupnom instrumentu (Instrument for Pre-Accession Assistance in Rural Development), kako bi poljoprivrednicima i svim budućim učesnicima u realizaciji ovog programa objasnili na koji način mogu da konkurišu, koja dokumenta će biti potrebna, odnosno kako će izgledati ceo proces – od raspisivanja prvih poziva do završetka investicije i isplate novca iz evropske kase. Seminar je koncipiran tako da upozna zainteresovane sa procedurama konkurisanja za sredstva fondova i dobijanje bespovratnih sredstava namenjenih poljoprivredi.

Predavači na seminaru 18. maja biće Dejan Serdar i saradnici. Dejan Serdar osnivač je i prvi direktor Uprave za agrarna plaćanja, platne agencije za IPARD fond Republike Srbije. Član je brojnih državnih delegacija u EU u procesu usklađivanja administrativnih standarda u sektoru poljoprivrede. 

Ko može dobiti novac iz IPARD-a

Sredstva su namenjena unapređenju konkurentnosti poljoprivrednih i prerađivačkih kapaciteta i unapređenju bezbednosti hrane u Srbiji, a sve u cilju usaglašavanja poljoprivrede Srbije sa standardima Evropske unije.

Bespovratna sredstva dodeljivaće se za sledeće oblasti:

1. Proizvodnja mesa, mleka, voća, povrća i useva

2. Prerada mesa, mleka, voća i povrća

3. Organska proizvodnja

4. Sprovođenje strategija lokalnog razvoja

5. Diversifikacija aktivnosti u ruralnim sredinama (ruralni turizam)

6. Tehnička pomoć stručnjaka

Mesto i vreme održavanja:

Mesto održavanja seminara: Vinska kuća Kovačević. Krstašica bb, Irig

Vreme održavanja seminara: 18. maj 2017, od 17 do 21h.

Prijava

Zainteresovani se mogu prijaviti na telefon +381 63 500525 ili slanjem potrebnih podataka na e mail: redakcija.agrosmart@gmail.com
Potrebni podaci za prijavu su: ime i prezime, adresa, e-mail, mobilni telefon. Ukoliko želite da kotizaciju platite preko firme, potrebno je poslati i podatke o firmi: naziv, PIB, adresa.

Metode rada:

Seminaru može prisustvovati najviše 12 polaznika. Na ovaj način je obezbeđeno da predavač može da posveti dovoljno pažnje svakom polazniku. Sve teme biće obrađene kroz primere iz prakse i vežbanja.

Teme seminara:

Osnovne informacije o IPARD programu

Dostupna sredstva IPARD programa u Srbiji

Projekat od ideje do realizacije, priprema dokumentacije

Uslovi konkursa (ko može da konkuriše i za šta se sve može konkurisati i dobiti sredstva)

Izrada projektnih aktivnosti i rezultata projekta

Investicije u imovinu poljoprivrednih gazdinstava

Investicije u preradu poljoprivrednih proizvoda

Investicije u ruralni turizam

Prezentacija iskustava agencije iz Hrvatske koja ima višegodišnje iskustvo u vođenju IPARD projekata

Kotizacija:

Kotizacija za seminar je 14.000 dinara. Kotizaciju možete uplatiti kao fizičko ili kao pravno lice. Nakon prijave dobićete uplatnicu (fizička lica), odnosno račun (pravna lica).
Kotizacija obuhvata ekspertska predavanja, materijal za seminar, potvrdu o pohađanju seminara i posluženje u pauzama.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede