Prvi sajam zadrugarstva u Srbiji 30. juna 2017. u Beogradu

suveniri grncarija

Prvi sajam zadrugarstva u Srbiji „Zadruge – budućnost privrednog i ekonomskog razvoja“ održaće se u Beogradu na Trgu Republike 30. juna 2017. godine od 09:00 sati do 17:00 sati.

Sajam se organizuje povodom Međunarodnog dana zadrugarstva, koji se obeležava 1. jula.

Sajam će otvoriti Milan Krkobabić, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj. Prisutnima će se obratiti i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije i Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine.

Organizator Sajma zadrugarstva je udruženje „Jelek“.

Cilj sajma je podizanje svesti u javnosti o zadrugama i njihovom doprinosu društveno-ekonomskom razvoju, promovisanje formiranja i rasta zadruga među pojedincima i institucijama – radi ispunjenja njihovih zajedničkih ekonomskih potreba i za društveno-ekonomski napredak, kao i javno zagovaranje kod vlada i zakonodavnih tela da utvrde politiku, donesu zakone i obezbede sprovođenje zakona za formiranje i rast zadruga.

Tokom trajanja sajma obezbeđeno je 30 štandova na kojima će se predstaviti članovi zadruga iz cele Srbije. koji će izložiti svoje proizvode, a biće upriličen i kulturno-umetnički program.

Oživljavanje zadrugarstva

Vlada Republike Srbije najavila je oživljavanje srpskog zadrugarstva.

U naredne tri godine u 500 velikih sela biće formirano 500 zadruga, za šta će Vlada izdvojiti 100.000 evra. Sredstva su budućim zadrugarima dostupna putem javnog konkursa koji je nedavno raspisan.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede