Proizvođači voća i povrća iz Vojvodine na sajmu u Berlinu u društvu 2.600 izlagača

proizvodjaci voca

Proizvođači voća i povrća iz Vojvodine kažu da je najviše interesovanja za nađu svežu konzumnu borovnicu i jabuku

Više od 100 sastanaka između domaćih proizvođača voća i povrća i potencijalnih partnera iz inostranstva održano je na sajmu Fruit Logistica, koji se od 8. do 10. februara održao u Berlinu. U organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, domaći proizvođači nastupali su već četvrti put. Ovoga puta, u Berlin su išle četiri kompanije (Salad House, Futog; Panonia Walnut, Sombor; Frueko, Novi  Sad; Agrounija, Krčedin), jedan rasadnik (Bogdanović, Temerin), jedna zadruga (Voćko, Tavankut), i dva poljoprivredna gazdinstva (Ostić, Manđelos i Sweet Blueberry, Ratkovo).

Proizvođači voća i povrća zadovoljni nastupom u Berlinu

Ove je godine na sajmu bilo 2.600 izlagača iz 92 zemlje, bio je posećeniji nego prošle godine, a domaći proizvođači kažu da su zadovoljni nastupom.

„Zadovoljni smo i organizacijom i postignutim rezultatima. Održali smo više od 10 sastanaka, na obostrano zadovoljstvo, rekao bih. Razgovarali smo sa predstavnicima kompanija iz više zemalja, među kojima i iz Hrvatske, Poljske, Rumunije i Nemačke, a najviše interesovanja pokazali su za našu svežu konzumnu borovnicu, sa zahtevima za otkup celog roda“, kaže Srđan Dakić, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva „Sweet Blueberry“.

Nikola Nenadović, direktor ogranka u „Agrouniji“, delu MK Grupe, kaže da je jednako interesovanje vladalo za jabuke:

„Sajam je bio posećeniji nego predhodne godine, održali smo veliki broj sastanaka sa postojećim, ali i potencijalno novim klijentima. Interesovanja za jabuku iz Srbije postoji, posebno na tržištima Bliskog Istoka i Indije. Nadamo se konkretnim i merljivim rezultatima sa ovogodišnjeg sajma“.

Fruit Logistica je manifestacija koja okuplja proizvođače, uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i sve druge koji su deo ovog sektora, i nudi vrhunske mogućnosti za umrežavanje i kontakt. Svi proizvođači iz Vojvodine predstavljeni su u našoj brošuri Vojvodina Region – Fruit Logistica 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede