Poljoprivredni sajam otvoren – porodični dan u nedelju 14. maja

sajam mehanizacija siroko

Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, danas je na Novosadskom sajmu otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić

Dačić je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti da pomaže kako poljoprivredne proizvođače tako i prerađivačku industriju.

„Poljoprivreda za našu zemlju, ali i ostale u regionu, ima veliki značaj, imajući u vidu ne samo njene dosadašnje rezultate, već i njen izuzetan potencijal za dalji razvoj“, rekao je Dačić navodeći da o tome govori udeo poljoprivrednih proizvoda u ukupnom izvozu Srbije.

„Poljoprivreda je jedina grana naše privrede koja ni u najtežim vremenima nije zakazala“, istakao je Dačić.

On je ocenio da je razvoj međunarodne saradnje u ovoj oblasti od izuzetnog značaja, naročito na regionalnom nivou i zahvalio na učešću i saradnji prijateljima iz Bosne i Hercegovine koja je zemlja partner na ovogodišnjem Sajmu i izrazio zadovoljstvo da sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnadakom otvori ovu manifestaciju.

Sajam u Novom Sadu, održava se do 19. maja nastupiće više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja, a zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Bosna i Hercegovina.

BiH na poljoprivrednom sajmu sa 28 izlagača

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je na Novosadskom sajmu, gde je ta zemlja partner, rekao da je sajam sam po sebi veliko čudo, a da je 1.500 izlagača iz 60 zemalja impozantna brojka.

Crnadak je u obraćanju rekao da želi svima da sajam bude uspešan, da se sklopi mnogo poslova, prijateljstava, da se ostvari velika saradnja i što je najvažnije da se omogući otvaranje mnogih novih radnih mesta.

On je precizirao da je BiH prisutna na sajmu sa 28 izlagača na jedinstvenom štandu i izrazio veliko zadovoljstvo što je zemlja partner ove velike sajamske manifestacije.

Poljoprivredni sajam u izlagačkom delu za deset odsto veći od prošlogodišnjeg, koji je za isto toliko bio veći od prethodnog, što govori da je trend rasta broja izlagača i rasta povećanja zakupljenog izlagačkog prostora nastavljen.

Po tradiciji svi posetioci Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu sa kupljenom ulaznicom stiču pravo učešća u nagradnoj igri u kojoj je glavna premija traktor čija je vrednost 20.500 evra, a čiji je darodavac Kompanija Agropanonka.

Porodični dan u nedelju 14. maja

Cena pojedinačnih ulaznica je 600 dinara, a grupnih 400 dinara.

I ove godine organizovan je porodični dan u okviru kog svi članovi jedne porodice na Sajam mogu ući uz samo jednu kupljenu ulaznicu, a taj porodični dan je u nedelju 14. maja.

Na ovogodišnjoj izložbi stoke, koja je po tradiciji jedna od najznačajnijih segmenata sajma, posetioci će imati priliku da vide 1.500 najkvalitetnijih grla stoke, što je za 300 više u odnosu na prošlogodišnji.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede