Održan najveći forum u domaćoj industriji šećera u organizaciji Bayera-a

Forum šećerne repe 2

Forum o šećernoj repi: Situacija zahteva unapređenje praktično svih agrotehničkih mera i tesnu saradnju svih učesnika u lancu proizvodnje i prerade šećerne repe.

Udruženim snagama u lancu proizvodnje šećerne repe

Udružene snage, od proizvođača do prerađivača, savetodavaca i industrije, potrebne su kako bi proizvodnja šećerne repe u Srbiji postala održiva.

Ova grana poljoprivredne proizvodnje suočava se sa velikim izazovima, od velikih turbulencija na tržištu šećera i nepovoljnih klimatskih uslova tokom vegetacije, preko sve većeg pritiska od strane bolesti, štetočina i korova.

Takva situacija zahteva unapređenje praktično svih agrotehničkih mera i tesnu saradnju svih učesnika u lancu proizvodnje i prerade šećerne repe, zaključeno je na sedmom formu o šećernoj repi koji se održao u Novom Sadu, u organizaciji kompanije Bajer (Bayer).

“Kao jedan od lidera u oblasti zaštite šećerne repe u Srbiji, Bayer je spreman da preuzme odgovornost i da, u domenu svojih aktivnosti, da svoj direktan doprinos unapređenju zaštite ove značajne kulture. Verujemo da primenom naših novih tehnologija i servisa možemo podržati proizvođače šećerne repe i pomoći im da svoju proizvodnju učine efikasnijom i isplativijom.
Istovremeno, aktivno radimo na okupljanju svih relevantnih aktera u ovoj oblasti u cilju iznalaženje najboljih mogućih rešenja, kao što je to danas slučaj na Forumu o šećernoj repi, izjavio je Andrija Lilić, iz kompanije Bayer Srbija.

O mogućnostima unapređenja proizvodnje šećerne repe u Srbiji, razgovaralo je oko 300 proizvođača sa predstavnicima šećerana Sunoko i Hellenic Sugar, profesorima Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, semenskom kompanijom KWS i predstavnicima kompanije Bayer.

Bayer je u kratkim crtama istakao prednosti standardne Betanal maxxPro tehnologije, ali je predstavio i novi sistem za kontrolu korova pod nazivom Conviso Smart, koji proizvođačima omogućava još efikasnije i jednostavnije suzbijanje korova u šećernoj repi.

Poseban akcenat bio je stavljen na problem suzbijanja cerkospore, pojavi rezistentnosti kao i najoptimalnijim rešenjima u tom segmentu. U okviru ove teme predstavljen je fungicid Propulse.

Bayer u Srbiji tokom cele godine organizuje edukativna predavanja i radionice, veliki broj saradnika na terenu u stalnom je kontaktu sa poljoprivrenim proizvođačima, a inicirano je i nekoliko veoma korisnih agro servisa za poljoprivrednike kao što su Bayer vesti, agro prognoza, kontakt servis za poljopivrednike.

Bayer je prisutan u Srbiji već pune dve decenije, fokus poslovanja usmerava se na direktnu komunikaciju sa poljoprivrednim proizvođačima i svojim delovanjem teži da unapredi poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede