Kobasicijada u Turiji – Najduža kobasica na svetu u dobrotvorne svrhe

kobasicijada

Kobasicijada u Turiji poslednjeg vikenda februara.

Svake godine u februaru tokom tri dana, na najvećoj gastro-turističkoj manifestaciji u ovom delu Srbije, se okupi više od 20.000 gostiju.

„Glas o turijskoj kobasici, najdužoj kobasici na svetu, čuo se širom sveta, a sada je došao trenutak da se sopstveni rekord još jednom obori“, poručuju organizatoriji Kobasicijade.

Organizacioni odbor i udruženje građana „Kobasicijada“ u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje je doneo Krizni štab Republike Srbije, doneli su odluku da 37. Kobasicijada bude održana u nešto izmenjenom obliku.

Naime, i ove godine vredni Turijci poslednjeg vikenda februara, napraviće najdužu kobasicu na svetu i još jednom oboriti sopstveni rekord, ove godine najduža kobasica na svetu biće duga 2037 metara.

Ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih je da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe.

I ove godine, održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica, ali na nivou Opštine Srbobran uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodici Kišutcai čija je kuća izgorela u požaru.

„Uzimajući u obzir da nam je zdravlje naših građana ali i mnogobrojnih gostiju koji tokom tri dana posete Turiju na prvom mestu, ove godine neće biti programa na bini kao ni ulične prodaje“, dodaju organizatori.

Generalni sponzor manifestacije, kao i prethodnih godina, je Opština Srbobran.

U nadi da ćemo 38.Kobasicijadu organizovati onako kako smo navikli i da ćemo još jednom pokazati kakvi smo domaćini, pozivamo Vas da poštujete mere Kriznog štaba i na taj način zajedno pobedimo virus Covid 19.

Više o Kobasicijadi u Turiji pročitajte OVDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede