Jubilarni peti Poljo-fest u Novom Bečeju

poljofest

Ovogodišnja manifestacija GOSPOJINA u Novom Bečeju održaće se od 24. do 27. avgusta. Poljo-fest u petak, 25. avgusta.

Manifestacija počinje u četvrtak, 24. avgusta, dolaskom Rečne flotile Vojske Srbije, odnosno kasarne „Aleksandar Berić“ iz Novog Sada, koja će tokom trajanja GOSPOJINE imati tzv. otvorene dane za sve posetioce. 

Nakon toga, uslediće otkrivanje biste posvećene komandantu Aleksandru Beriću, Novobečejcu, jednom od heroja Aprilskog rata i odbrane Kraljevine Jugoslavije od napada nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

Veče prvog dana ovogodišnje GOSPOJINE rezervisano je za otvaranje ULICE ZANATSKOG PIVA, u okviru koje će posetioci u Novom Bečeju po prvi put imati priliku da uživaju u najkvalitetnijim domaćim (kraft) pivima.

Jubilarni Poljo-fest 

petak, 25. avgusta, posetioce GOSPOJINE očekuje bogat programski sadržaj: otvaranje jubilarnog 5. GOSPOJINSKOG POLJO-FESTA, glavne podmanifestacije GOSPOJINE koja je proteklih godina izrasla u jednu od najvećih u okruženju kada je u pitanju ponuda najbolje poljoprivredne mehanizacije i opreme, semenske robe, sredstava za zaštitu biljaka i svega onog što je danas potrebno poljoprivrednim proizvođačima.

 U okviru POLJO-FESTA održaće se i prvi BOAT SHOW, koji je osmišljen kao revija plovila, ali i zabave na vodi. Za ljubitelje rukotvorina i unikatnih predmeta, tu je nadaleko poznati ETNO-BAZAR, koji će, takođe, biti otvoren u petak, 25. avgusta. Tradicionalno, ovaj dan je rezervisan za dva takmičenja: u kuvanju riblje čorbe (GOSPOJINSKI KOTLIĆ) i tamburaških bandi. Na kraju dana održaće se koncert Novice Zdravkovića, pod nazivom „Sećanje na Tomu“, pa će posetici imati prilku da uživaju u poznatim pesmama jednog od najših najpoznatijih boema, Tome Zdravkovića, koji je svoju karijeru započeo upravo u Novom Bečeju.

subotu, 26. avgusta, posetioce GOSPOJINE pored POLJO-FESTA, BOAT SHOW-a, ULICE ZANATSKOG PIVA i ETNO-BAZARA, očekuju i PERSU DEČJA ULICA, odnosno čuvena AVLIJA ZABAVLIJA, dok je novost MOTO SUSRET u organizaciji lokalnog moto-kluba „Road Runners“. Za večernje raspoloženje, u okviru tradicionalnih, besplatnih koncerata, pobrinuće se najpre grupa „Mobilmania“ iz Mađarske, nakon čega će na binu „Divlje jagode“ i „Riblja čorba“.

Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju, 27. avgusta, održaće se defile i takmičenje u okviru 24. REVIJA PARADNIH ZAPREGA, i svečana litija u hramu Uspenja Presvete Bogorodice. Zvezde završne večeri su Dženan Lončarević i Aca Lukas, čijim se koncertima, uz veliki vatromet, završava GOSPOJINA 2017.

Program po satnicama pogledajte OVDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede