Fresh Market 2022 – u potrazi za novim tržištima za naše voćare i povrćare

prodavnica voca i povrca

Fresh Market 2022, jednodnevni sajam i B2B događaj za sveže voće i povrće održan je 22. septembra u Varšavi.

Predstavnici Razvojne agencije Vojvodine (RAV) održali su desetak sastanaka sa poljskim, francuskim, nemačkim i rumunskim marketima, koji snabdevaju tržište Istočne Evrope.

Veliki trgovački lanci, poput Biedronka (Pl), Stokrotka (Pl), Polo (Pl), Zabka (Pl), Auchan (Fr), E’ Leclerc (Fr), Carrefour (Fr), Intermarche (Fr), Spar (De) i Profi (Ro), targetirani su sa ciljem da se uspostavi prvi kontakt i predstave proizvodni programi i potencijali za izvoz domaćih malih i srednjih preduzeća, kao i da se ispita koje vrsta i količine voća i povrća ovi marketi traže.

Fresh Market mesto za direktne poslovne kontakte

Fresh Market se održava šest kilometar od Varšave, u blizini najveće pijace za voće, povrće i cveće u Poljskoj. To je mesto na kojem direktan poslovni kontakt uspostavljaju predstavnici najvećih poljskih i stranih lanaca supermarketa sa proizvođačima i distributerima. Ove godine bilo je prijavljeno oko 350 učesnika, 200 kompanija i 20 velikih trgovačkih lanaca.

Povrce na pijaci 3

Pomoć malim i srednjim domaćim proizvođačima hrane u pronalaženju novih tražišta jedna je od najvažnijih aktivnosti RAV-a. Sledeći Dan dobavljača u Novom Sadu koji organizuje RAV-a za agrobiznis sektor biće održan tradicionalno na proleće.

U međuvremenu, RAV podseća sve domaće proizvođače da na sajtu RAV-a mogu da se (besplatno) registruju u Bazu dobaljača, kao i da na stranici Javni pozivi i konkursi saznaju sve o raspoloživim domaćim i međunarodnim fondovima i programima koji kompanijama iz Vojvodine omogućavaju pristup finansijskoj i nefinansijskoj podršci.

Saznajte više o slatkom povrću

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede