Žitište – dokazivanje prava prečeg zakupa državnih oranica do 30. oktobra

orač 2

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Žitište uputila je poziv poljoprivrednicima sa teritorije 

orač 2

ove opštine koji su zainteresovani za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na osnovu prava prečeg zakupa za 2015. godinu, da do 30. oktobra 2014. godine dostave potrebnu dokumentaciju koja dokazuje to pravo.

Pravo prečeg zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta mogu da ostvare fizička i pravna lica po osnovu vlasništva na infrastrukturi (funkcionalnih sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje, ribnjaka, višegodišnjih zasada starijih od tri, a mlađih od 15 godina u rodu, vinograda starijih od tri godine, a mlađih od 30 godina, u rodu, funkcionalnih poljoprivrednih objekata, a koji se nalazi na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini na teritoriji opštine Žitište).

Zakup na osnovu prava prečeg zakupa imaju i vlasnici objekata za uzgoj i držanje životinja, a koji se bave uzgojem i držanjem životinja na teritoriji opštine Žitište.

Obrazac zahteva zainteresovani mogu preuzeti svakog radnog dana od 8 do 14 časova u zgradi opštine Žitište.

Za informacije pozovite 023/821-304, ili dođite u zgradu opštine, soba broj 23.

Više o Javnom pozivu: www.zitiste.org.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede