Nabavka zaštitnog rama za traktore uz subvenciju od 27.000 dinara

ram

Subvencionisana dodela zaštitnog rama sprovodiće se tri godine, a za sprovođenje u 2022. godini opredeljeno je 125 miliona dinara.

Vlada Srbije subvencionisaće dodelu zaštitnih ramova za upotrebljavane traktore kako bi zaštili vozača u slučaju prevrtanja. U Uredbi objavljenoj u Službenom glasniku navodi se da pravo na subvenciju imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji su vlasnici ili korisnici registrovanih traktora.

Subvencionisana dodela zaštitnog rama sprovodiće se tri godine, a za sprovođenje u 2022. godini opredeljeno je 125 miliona dinara, prenosi Tanjug. Navodi se da se subvencionisana dodela zaštitnog rama za traktor sprovodi isplatom 27.000 dinara što je plaćanje rama u celosti. Subvencioniše se i 7.000 dinara za plaćanje postupka ispitivanja prepravke traktora.

Do kraja novembra podneti zahtev za subvencionisanje traktorskog zaštitnog rama

Zahtevi za dodelu subvencionisanog traktorskog rama podnose se Agenciji za bezbednost saobraćaja do 30. novembra, a redosled realizacije je prema vremenu prijema.

Republika Srbija je jedna od vodećih zemalja u broju traktora po broju stanovnika i prema raspoloživim podacima oko 203.000 traktora registrovano je u Srbiji. Podaci o rasprostranjenosti traktora bez zaštitne strukture u Republici Srbiji pokazuju da je procenat ovakvih vozila u Vojvodini oko 20% dok taj broj u Mačvi dostiže i oko 40-50%.

U periodu od 2016. do 2020. godine, u Republici Srbiji su poginula 144 vozača ili putnika traktora, dok je povređenih lica u saobraćajnim nezgodama sa učešćem traktora bilo blizu 2.000. Lica poginula u saobraćajnim nezgodama sa učešćem traktora čine oko 7% svih poginulih lica u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji. U proseku, godišnje se u Srbiji dogodi oko 518 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan od učesnika bio traktor, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede