Za poljoprivrednike u Vojvodini još 130 miliona dinara

protivradna mreza 2

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški potpisao je novu seriju ugovora sa korisnicima 

protivradna mreza 2

bespovratnih sredstava, po tri ovogodišnja konkursa Sekretarijata: za navodnjavanje, protivgradne mreže i male preradne kapacitete.

 „Danas potpisujemo ugovore u vrednosti 130 miliona dinara  sa 142 korisnika. Radi se o 65 miliona za protivgradne mreže, 62 za navodnjavanje i tri miliona dinara za male preradne kapacitete“, rekao je Bogaroški.

Na konkursu za male preradne kapacitete bilo je planirano 70 miliona dinara i to je prvi konkurs gde su sva sredstva raspodelјena.

„Potrudićemo se da posle rebalansa budžeta iznađemo mogućnosti da ga ponovimo još jednom, pošto je interesovanje veoma veliko,  naročito za kapacitete za preradu voća i povrća i hladnjače“, izjavio je Bogaroški.

„Za navodnjavanje je Pokrajinski sekretarijat za polјoprivredu do sada uložio 100 miliona dinara. Ovim sredstvima, udruženim sa sredstvima polјoprivrednika, preko 1200 hektara zemlјišta stavićemo ove godine pod sisteme za navodnjavanje. Za nabavku opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara ostalo je još 170 miliona dinara – ima sasavim dovolјno sredstava za sve zainteresovane“, poručio je Bogaroški i naveo i podatak da je za nabavku protivgradnih mreža utrošeno 200 miliona i da je preostalo još 55 miliona dinara.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede