Za podizanje plastenika vojvođanskim poljoprivrednicima 80 miliona dinara

Plastenici porodice Čipak

Za podizanje plastenika poljoprivrednicima uručeni ugovori za bespovratna sredstva.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore predstavnicima 130 poljoprivrednih gazdinstava koja su na konkursu dobila bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke plastenika i opreme u njima.

Sekretar Božić je istakao da je ukupna vrednost ovih ugovora 132,3 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 80 miliona.

Realizacijom te investicije u Vojvodini će pod plastenicima biti novih 125.000 kvadratnih metara.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu na ovaj način apsolutno podržava plasteničku proizvodnju. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednom prijavljenom na konkursu za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju, bio je 2,1 milion dinara. Ovaj iznos je bio viši za deset posto za poljoprivredna gazdinstava čiji su nosioci žene, za poljoprivrednike čija se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada i za mlađe do 40 godina“, naglasio je Božić.

Resorni sekretar je pozvao poljoprivrednike da i dalje aktivno prate sve konkursne linije i iskoriste ponuđene mere, kako bi unapredili svoju proizvodnju.

Najveći broj ugovora za podizanje plastenika danas je dodeljen poljoprivrednicima iz Odžaka, Rume, Novog Sada, Vrbasa i Bačke Palanke.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede