Za izgradnju atarskih puteva 357 miliona dinara

Uređenje atarskih puteva

Vlada Republike Srbije je prošle nedelje na predlog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine usvojila Uredbu o utvrđivanju programa izvođenja 

Uređenje atarskih puteva

radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2015. godinu.

Ovom uredbom utvrđuje se Program za 2015. godinu, na osnovu kog će se izvršiti radovi na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, odnosno nova investiciona i druga ulaganja, a u iznosu od 1.417.536.000 dinara. Ona obuhvataju između ostalog i kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta, poboljšanje hemijskih i bioloških svojstava obradivog poljoprivrednog zemljišta, komasaciju, uređenje (revitalizacija) poljskih puteva i nabavku nove opreme za navodnjavanje.

Programom izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, planirana su finansijska sredstva za uređenje (revitalizacija) poljskih puteva u iznosu od 357.000.000 dinara kao i 117.000.000 dinara za nabavku nove opreme za navodnjavanje.

Uprava za poljoprivredno zemljište raspisaće Konkurs kojim će se bliže utvrditi dokumentacija koju je potrebno podneti uz prijavu kao i ostali kriterijumi za ostvarivanje prava na korišćenje sredstva.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede