Za devet projekata energetski održivih farmi 35 miliona dinara

farma solarna

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, mr Nenad Stanković, potpisao je ugovore

farma solarna

o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi, kao i ugovore o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstva za realizaciju projekata ugradnje kotlova sa većim stepenom korisnog dejstva u javnim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine. 

Prvi konkurs je namenjen zemljoradničkim zadrugama, registrovanim poljoprivrednim preduzećima, privrednim društvima i preduzetnicima registrovanim za uzgoj životinja, sa sedištem u AP Vojvodini.

Za realizaciju devet projekata, koliko je, prema rezultatima konkursne komisije, zadovoljilo uslove Konkursa, izdvojeno je 35 miliona dinara.

Sredstva za realizaciju projekata po drugom Konkursu iznose više od 8 miliona i 106 hiljada dinara, a na osnovu rezultata konkursne komisije, utvrđeno je da su tri javne ustanove, sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, ispunile predviđene uslove Konkursa.

Obaveza korisnika sredstava je da projekat realizuju do 30. juna 2016. godine, s rokom od petnaest dana za dostavljanje izveštaja o utrošenim sredstvima i realizaciji samog projekta.

Prema rečima mr Nenada Stankovića, većina konkursa, koji su bili objavljeni tokom ove godine, biće raspisani i sledeće, ali će broj i vrsta konkursa biti usklađivani sa budžetskim sredstvima predviđenim za narednu godinu, navodi se u saopštenju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede