"Vršački vinogradi" sledeće sedmice idu u stečaj

vinova loza i drveni stub

„Vršački vinogradi“ su juče imali prvo ročište kod stečajnog sudije, na kom im je dat rok od pet dana da uplate novac za pokretanje stečajnog postupka, nakon

vinova loza i drveni stub

čega će firma definitivno otići u stečaj, a radnici dobiti otkaze.

U firmi nam je rečeno da postoji mogućnost da se pokretanje stečaja odloži na još neko vreme, ali samo ako za ovih pet dana ne uspeju da završe obiman posao oko socijalnog programa za 250 radnika.

-Firma će i po odlasku u stečaj nastaviti da radi. Nabavili smo neophodna sredstva za zaštitu vinograda, imamo dovoljno nafte i ići ćemo normalno u berbu. Radnici će dobiti socijalni program i otići na biro za nezaposlene, ali će firma sigurno veliku većinu njih ponovo angažovati ugovorima na određeno vreme, jer „Vinogradi“ nemaju višak radnika, već manjak, rekao je ranije direktor ove firme Nebojša Mišić.

Država, koja je „Vršačke vinograde“ i još 44 firme u Srbiji izbacila iz programa zaštite od prinudne naplate poverilaca, obezbedila je novac za socijalni program. Kako saznajemo, najveća suma koju će radnici „Vinograda“ moći da dobiju je 8.000 evra, u zavisnosti od dužine radnog staža.

Autor: evrsac.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede