Vršac – Podrum "Carpe Diem" iz Zeoka pobednik 10. Vinofesta

crveno-vino 2

Apsolutni pobednik jubilarnog 10. Vinofesta je Dejan Čvorović, Podrum „Carpe Diem“ iz Zeoka, koji je titulu zaslužio fantastičnim crvenim vinom Kaberne

crveno-vino 2

Sovinjon. Čvorović je u kategoriji crvenih vina dobio i veliku zlatnu medalju za Merlo Barik.

Nagrade najboljim izlagačima ovogodišnjeg Vinofesta, koji se u Vršcu održao 20. i 21. marta, dodelila je direktorka Turističke Organizacije Opštine Vršac Tatjana Palkovač.

– Festival Vinofest stekao je epitet prestižne manifestacije, na koju dolaze velike i već afirmisane vinske kuće, dok mali vinari baš tu traže svoju šansu za bolju promociju. Na ovogodišnjoj vinskoj svetkovini bilo je više od 50 izlagača iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Bugarske i svih zemalja bivše Jugoslavije, rekla je Palkovač.

U kategoriji belih vina, od 62 primljena uzorka, velike zlatne medalje osvojili su Zoltan Bohocki, Podrum „Bohocki“ iz Temerina za Rajnski risling, zatim Celjske Mesnine, Podrum „Radgonske Gorice“ iz Zemuna za Traminac i Stevo Popovac, Podrum „Popovac“ iz Trebinja za Šardone.

u Kategoriji crvenih vina, na osnovu pregledanih 67 uzoraka, pored pobednika Dejana Čvorovića, veliku zlatnu medalju osvojio je i Slavoljub Jeremić, Podrum „Jeremić“ iz Smedereva za kupažu Kabernea i Merlota.

U kategoriji rozea, od pregledanih 16 vina, veliku zlatnu medalju osvojili su Zoltan Bohocki, Podru „Bohocki“ iz Temerina za Roze i Marin Konstantnin, Podrum „Anastasija“ iz Rumunije za Merlo roze.

U kategoriji specijalnih vina, od pregledanih 12 uzoraka, pobednik je Patrijaršijski podrum iz Sremskih Karlovaca, koji je jedinu ovogodišnju veliku zlatnu medalju u ovoj kategoriji dobio za Bermeto.

Autor: evrsac.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede