Vlada Srbije: Pojednostavljenje prijave za subvencije. O čemu se još razgovaralo?

subvencije polje

Predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić sastala se 14. januara u Vladi Srbije sa predstavnicima poljoprivrednika, saopšteno je iz Vlade

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade Srbije i biti spreman za dalje procedure, odnosno izmene i dopune zakona koje su neophodne, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Takođe, vlasnici parcela na kojima poljoprivrednici obrađuju zemljište, biće u obavezi da potpišu ugovor sa poljoprivrednicima, kako bi se mogućnosti zloupotreba svele na minimum.

Bilo je reči o načinu prijavljivanja parcela na platformi eAgrar, pogotovo prijavljivanja onih zemljišta za koje se nikada do sada nisu dobijale subvencije, s obzirom na to da je ova tema pokrenuta na prethodnom sastanku premijerke i poljoprivrednika krajem prethodne godine. Tokom sastanka, sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja pređeni su detaljno svi koraci ovog procesa, od prijave za subvenciju, do same isplate.

Brnabić je istakla da su i poljoprivrednici i država na zajedničkom zadatku, odnosno da u najvećoj mogućoj meri pojednostave sistem prijave za subvencije sa jedne strane, uz strogu kontrolu korišćenja tih subvencija sa druge strane.

Dogovoreno je da će se sastanci u ovom formatu nastaviti i u narednom periodu, navedeno je u saopštenju. Sastanku je prisustvovala i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Preporučujemo: Ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize za gorivo u iznosu od 50 dinara po litru

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede