Veterinarska inspekcija izvršila kontrolu na farmi u Mokrinu

Nakon objavljivanja fotografija na društvenoj mreži Fejsbuk na kojima je prikazano sečenje leševa svinja na divljoj deponiji u blizini Mokrina, Veterinarska inspekcija Severnobanatskog okruga je 06. marta 2015. godine, 

izvršila i sprovela službenu kontrolu i na farmi „Esentiko doo“ u Mokrinu, koja se nalazi u blizini, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Inspekcija je utvrdila da svinje sa fotografija nisu sa farme koja se nalazi u blizini o čemu govori činjenica da nemaju ušne markice.

Utvrđeno je i da se, u slučajevima kada se poveća količina leševa, oni zakopavaju na posedu farme. Pre zakopavanja vrši se dekarakterizacija leševa plavom bojom kako se ne bi mogli iznositi sa farme i neovlašćeno koristiti ni za ishranu životinja,  a kamoli ljudi. (u prilogu mejla Vam šaljemo fotografiju)

Službenom kontrolom utvrđeno je da farma „Esentiko doo“ ima mere obezbeđenja objekta ali su utvrđene i nepravilnosti te će protiv vlasnika ove farme biti pokrenut prekršajni postupak  u skladu sa Zakonom o veterinarstvu ako se ne obezbedi uslovno skladištenje, čuvanje i transport kao i neškodljivo uništavanje leševa, ali i  sprečavanje  svakog pokušaja neovlašćenog lica da ulazi u krug farme.

Veterinarska inspekcija je o ovom slučaju obavestila i inspektora za privredni kriminal.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede