Veletržnica Beograd apeluje: Ne kupujmo povrće za zimnicu od nelegalnih prodavaca

veletrznica beograd

Veletržnica: Nelegalna trgovina van zakonskih tokova narušava i poslovanje legalnih proizvođača i trgovaca, kao i funkcionisanja tržišne ekonomije.

Apel svim potencijalnim kupcima da ne kupuju povrće za zimnicu od nelegalnih prodavaca koji robu prodaju ispred ili u blizini Veletržnice Beograd. Takvoj robi se uglavnom ne zna poreklo, takođe nije redak slučaj da nelegalni prodavci manipulišu i na baždarenju vage, pa kupci na kraju budu oštećeni.

Suzbijanje nelegalne prodaje ispred Veletržnice Beograd

Veletržnica Beograd je osnovana od strane Grada upravo kao mesto koje građanima pruža najveću sigurnost u pogledu kvaliteta i porekla proizvoda koji su namenjeni za ljudsku upotrebu. Nelegalna prodaja na ovaj način proizvodi izrazito veliki rizik od saobraćajnih nezgoda, pošto se odvija na samoj saobraćajnici koja je opterećena saobraćajem i na kojoj se vozila kreću velikom brzinom. Ovakva prodaja pre svega predstavlja i rizik za same kupce koji se odluče na ovakav vid kupovine, navodi se u apelu.

Osim navedenih posledica, nelegalna trgovina van zakonskih tokova narušava i poslovanje legalnih proizvođača i trgovaca, kao i funkcionisanja tržišne ekonomije.

Veletržnica Beograd već godinama ulaže velike napore u saradnji sa komunalnom policijom na suzbijanju nelegalne prodaje. Kupovinom na Veletržnici osiguravate bezbednost i kvalitet kupljenih proizvoda, ne remeteći saobraćaj i javni red, poručuju iz Veletržnice.

Preporučujemo: Primer iz Italije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede