Veče šampiona: Nagrađeni najbolji u agrobiznisu

pehari sajam

U okviru 85. Poljoprivrednog sajma upriličeno je Veče šampiona.

Tradicionalno Veče šampiona je svečanost kada se najboljima dodeljuju nagrade i zahvalnice u različitim kategorijama iz oblasti agrara.

Na Večeri šampiona koje je održano u četvrtak, 17. maja, uručena su i priznanja Najbolji u agrobiznisu, a dobilo ih je 26 pojedinaca i kompanija.

Najbolji u oblasti prerade poljoprivrednih proizvoda – proizvodnja proizvoda sa geografskim poreklom, jeste Mediteranea DOO, Cetinje, Crna Gora, dok je Rubin KFT, Segedin, Mađarska, nagrađen za inovaciju godine u agrobiznis sektoru.

Radio-televizija Srbije, Beograd, nagradu je dobila za najbolju televizijsku emisiju za podsticaj agrobiznisa, Savez pčelarskih organizacija Vojvodine, Novi Sad, za najbolji naučnoistraživački rad u oblasti pčelarstva, dok je Opšte udruženje preduzetnika Bogatić najbolje udruženje u agrobiznisu.

Najuspešnija žena u oblasti dorade poljoprivrednih proizvoda je Ljiljana Milošević – Best ceed producer.

Lanaco DOO, Banja Luka, Republika Srpska, priznanje je dobio za najbolja IT dostignuća u agrobiznisu, a Opština Gornji Milanovac kao najuspešnija lokalna zajednica u podsticanju ruralnog razvoja.

Mladi lider u agrobiznisu je Danilo Jakovljević – Nukleus Agrar F1, Novi Sad, a Info tim logistika, Novi Sad, priznanje je zaslužio za informatička dostignuća u agrobiznisu.

SP-commerce DOO, Kragujevac, najbolji je u oblasti mlinske industrije, Hollo company DOO, Doroslovo, nagrađen je za najbolji mladi menadžment u agrobiznisu, dok je Gazdinstvo porodice Vozar najbolje poljoprivredno gazdinstvo.

Naučni institut za veterinarstvo Srbije, Beograd, najbolji je u oblasti korporativnih usluga u stočarskoj proizvodnji, a najuspešnija žena u agrobiznisu u oblasti veterinarstva dr sc. vet. med. Dobrila Jakić Dimić.

Mateo DOO – Mate Mrakovčić, Krk, Hrvatska, nagrađen je za inovaciju godine u agrobiznis sektoru, a European investment 021 NS Group, Novi Sad, najbolja je agencija za podsticaj agrobiznisa.

Dijamant AD, Zrenjanin, najbolji je u oblasti korporativnih usluga u agrobiznisu, Opština Vrbas najuspešnija lokalna zajednica u ostvarivanju interesa poljoprivrednika, a Veselin Đurišić – 13. jul plantaže, Podgorica, Crna Gora, najuspešniji je menadžer u agrobiznisu.

Zemljoradnička zadruga Zubin Potok najbolja je zadruga u agrobiznisu, dok je Nipas DOO – Kozarska rakija, Kozarska Dubica, BiH, najbolje poljoprivredno gazdinstvo.

Grad Zrenjanin najuspešnija je lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa, Agroklub DOO, Osijek, Hrvatska, nagrađen je za medijski doprinos u agrobiznisu, Jadranka Jevtović iz Kosjerića najuspešnija je žena u oblasti prerade poljoprivrednih proizvoda, a Naučno društvo agrarnih ekonomista Balkana, Beograd, nagrađen je za najbolji naučnoistraživački rad u oblasti agroekonomije.

Foto: sajam.net

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede