Važno obaveštenje Uprave za zemljište u vezi organizovanja licitacija

njivaa

Važno obaveštenje: Uputstvo opštinama i gradovima za sprovođenje javnih nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Imajući u vidu navedene zakonske propise, agrorokove, kao i činjenicu da značajna površina poljoprivrednog zemljišta nije data u zakup i korišćenje za agroekonomsku 2019/2020. godinu, neophodno je da se što veća površina zemljišta stavi u funkciju poljoprivredne proizvodnje i održe javna nadmetanja po odlukama o raspisivanju javnog oglasa, navodi se u obaveštenju Uprave za poljoprivredno zemljište upućenom opštinama i gradovima.

U obaveštenju se navodi da prilikom održavanja javnog nadmetanja posebno imajući u vidu da je uvedeno vanredno stanje i mere Vlade Republike Srbije u borbi protiv korona virusa koje se, između ostalog, odnose i na ograničavanje javnog okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

S tim u vezi, okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica i broj lica koja mogu da borave u istoj prostoriji.

U uputstvu je naznačeno opštinama i graadovima da ako su u mogućnosti organizuju javna nadmetanja u većim prostorijama ili na otvorenom.

Naročito je potrebno da opštine odnosno gradovi prate objave i primene sve druge mere koje eventualno Vlada Republike Srbije bude donela do održavanja javnog nadmetanja u jedinici lokalne samouprave.

Izvor: Uprava za poljoprivredno zemljište

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede